QUI SOM I QUÈ FEM

Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran de Barcelona és una entitat declarada d'utilitat pública i sense afany de lucre, que te com objectiu acostar la cultura i el món universitari a la gent a partir de 60 anys

La història de les AUGG
El pare Sobrerroca , la Sra. Cugat, el Dr. Pons i el Dr. Aragay es proposen cap a 1976 coordinar unes associacions que ajudessin als grana a tenir uan vida més plena sobretot per ocupar el lleure en la jubilació. És així com neix ACA (Associació Coordinadora de l'Ancianitat)
L'associació creix ràpidament i es creen Centres Pilots qua agrupen pintors, literats amb els seus Jocs Florals  i el Centre Pilot per l'ensenyament de la Gent Gran.

Dr. Anton Badia i Margarit

Les primeres conferències es donàren a la Mútua Metal·lúrgica i a l'Agrupació d'Enginyers Industrials.
El Dr. Pons i el Dr. Aragay visitaren el Rector de la UB, Dr. Anton Badia Margarit que acull la idea amb entusiasme, i el gener de 1980 s'obtingué el permís per ocupar la capella de la UB creant així el 1r grup de les AUGG.

Des d'un principi es donen les 4 conferències setmanals, de les que gaudeixen en l'actualitat tots els alumnes. Es crearen tot seguit les Aules Itinerants, les Visites Culturals i els seminaris especialitzats en matèries com Història de l'Art, Economia, Història del Cinema, Literatura, etc...
El 1986 s'obre un nou grup gràcies al Rector Dr. Bricall.
El 1987 les aules han crescut tant que demanen ser una entitat pròpia i es sol·licita a la Generalitat de Catalunya l'aprovació d'uns estatuts que registren l'entitat amb el nom de Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran de Barcelona (AUGG).
Des de 1988 s'adhereix a AFOPA, entitat creada per agrupar les Aules d'extensió Universitàira que s'han anat creant a tota Catalunya.
El 1989 es crea el 3r grup, que tindrà com a seu la Institució Balmesiana.
Es feu un conveni amb la Universitat de Barcelona (UB) que ens permet l'ús de les seves aules, sempre que estiguin disponibles, així com del logotip de la mateixa. Des d'aleshores estem adscrits i depenem del Vicerectorat d'Afers Culturals i Patrimoni. La UB dòna anualment el vist i plau a les matèries que inclouen les conferències programades, als professors que les impartixen i que en un 90% són catedratics i docents de la UB.
El 1992, gràcies a la gestió del Dr. Pons, al suport de ls Sra. Angela Miquel, Directora General de Benestar i Familia i al Conseller de Sanitat de Catalunya fou possible l'ús de la sala d'actes de l'ICS i la creació del 4t. grup i el cicle d'història.
El 1993, es contacta amb la Facultat d'Econòmiques, gràcies a l'interès de la secretària General de la UB, Encarna Roca, es crea el 5è grup. El 1995 a la mateixa facultat el grup 6 i a l'octubre de 1996, l'únic grup de matí, el 7è veu la llum a la capella de la UB.
El 2000 es crea el 8è grup, que anirà a la Balmesiana. Aquest mateix any, les AUGG són declarades "Entitat d'Utilitat  Pública".
Tres anys més tard  es crea el 9è grup que inicia els seus passos a les dependències de la UPF, però aviat es traslladarà a la Diagonal gràcies a la bona disposició de la Mutua General de Seguros.   
La demanda no para de créixer i en els darrers temps es creen 3 grups més. El 2004 el grup 10 amb la seva seu a la Facultat de Químiques. El grup 11, que resideix al Seminari Conciliar de Barcelona i el darrer, el grup 12 que va iniciar els seus passos a la Casa de Menorca, però que finalment s'ubica a la Facultat de Farmàcia. 
El 2013 farà 33 anys que es va iniciar aquesta bonica experiència que dona sortida a les ànsies personals de més de 4000 persones. 
Esperem poder continuar endavant amb la nostra plaent tasca. 

Actes d'Inauguració i cloenda de curs

www.flickr.com

Assemblea

www.flickr.com

25è Aniversari

www.flickr.com